Vacatures

Wij hebben nog openstaande vacatures. Wij hebben uw hulp dus keihard nodig!!!

 

Vida Nova draait op Sponsoring en donaties daar kunnen wij u niet van betalen daardoor zijn alle vacatures op vrijwillige basis!

 

Openstaande vacatures:

 

1) Opvang en achtervang gezinnen gezocht!

2) Buitendienstmedewerkers(sters)

3) Voorcontrole huisbezoeken en nacontrole huisbezoeken

4) Chauffeur(s)

5) Hostes 

 

 

Lees de uitleg van de vacatures hieronder....

 

 

Opvang en achtervang gezinnen gezocht! Echt met SPOED!

 

We zijn op zoek naar opvanggezinnen, een leuke maar vooral verantwoordelijke taak. U hebt kans dat u een dier in de opvang krijgt die nog alles moet leren, het zindelijk worden, aan de riem leren lopen. Een dier zal moeten wennen aan zijn/haar nieuwe omgeving. In het begin zal dit aanpassingen vergen, daarom zoeken wij vooral mensen die tijd en geduld hebben. Kennis van honden en hun opvoeding is een pre. Het is een leuke maar vooral verantwoordelijke taak.   De bedoeling is, dat u vanaf het moment dat u het dier in de opvang hebt, het gaat verzorgen als was het uw eigen hond/kat, daarbij dient u natuurlijk altijd in gedachten te houden bij het feit dat het dier weer weg gaat. U gaat het dier zindelijk maken, in het geval van een hond gaat u hem/haar aan de lijn lopen, laat hem spelen en het liefst zoveel mogelijk aan allerlei situaties laten wennen (kinderen, autorijden etc). Dit alles in het juiste tempo welke past bij het desbetreffende dier. Houdt u er rekening mee dat we niet weten door wie het dier geadopteerd gaat worden, probeer het daarom voor te bereiden op diverse situaties. Leer het dier kennen, observeer het goed want u bent degene die aan de (eventuele) adoptant kan vertellen hoe het dier is.

Er kan van te voren geen termijn worden afgesproken over de periode dat een dier in de opvang verblijft. Dit hangt geheel af van de aanvraag. Op het moment dat er een aanvraag is, zal er contact met u worden opgenomen en een afspraak worden gemaakt wanneer iemand wil komen kijken bij het dier.

Het is niet makkelijk als een dier, waar u een tijd voor hebt gezorgd, weer weg gaat. Maar probeer het positieve ervan in te zien. Het dier gaat een prettig leven tegemoet en u heeft dan de kans/mogelijkheid om weer een die op te vangen.

Het opvangen van dieren is leuk en dankbaar, maar zeker ook heel intensief.

 

Achtervang gezin:

U bent bereid dat als er een hond toch terug komt na plaatsing deze op te vangen zoals beschreven staat bij een opvanggezin.

 

 

Voorcontrole huisbezoeken en nacontrole huisbezoeken

Deze functie is binnen onze stichting van cruciaal belang. Het verslag van het huisbezoek aan eventueel toekomstige adoptanten betekent het wel of niet adopteren van een hond/kat.
Na een telefonische intake kunnen personen een hond reserveren, dit houdt echter niet in dat men automatisch het dier kan adopteren.

Dan  heeft u dus de taak te kijken of de mensen geschikt zijn voor de hond die zij uit hebben gezocht. Dit betekent zeer goed opletten en kritische vragen stellen, maar ook informatie geven.

Wat vooral naar voren moet worden gebracht bij een voorcontrole de eerlijkheid over de te adopteren hond. Buiten dat uiteraard dat het dier geen hondje is bij de Blokker vandaan, met batterij en al zindelijk is, luistert….etc etc etc. Als het dier net is aangekomen, is iedereen enthousiast, alles is leuk en aardig. De door de stress en verandering van voedsel veroorzaakte darmproblemen wordt dan nog geaccepteerd met een voorzichtige glimlach, maar het mag niet te lang duren.
Volwassen honden moeten ook de tijd krijgen, veel mensen denken dat juist zij zindelijk zijn. Niets is vaak minder waar. Het is trouwens van het grootste belang dat alle gezinsleden aanwezig zijn bij een voorcontrole, alleen op deze manier kunnen we te weten komen dat iedereen achter de beslissing staat.
Tevens bezoekt een buitendienst medewerk(st)er een nieuw opvangadres met hetzelfde doel.

Chauffeurs.


Voor het vervoer van dieren, honden/katten, die aankomen vanuit het buitenland bijv. per vliegtuig in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en van daaruit naar een adoptie- of opvanggezin gebracht moeten worden zoeken wij chauffeurs.
Ook kan het voorkomen dat gereden moet worden om honden bij opvanggezinnen op te halen en te brengen naar de adoptiegezinnen, mochten dezen zelf geen vervoer hebben.
Het ophalen van onze hulpgoederen is ook een belangrijke taak voor de chauffeur. Deze goederen worden naar een centraal punt gebracht
Lijkt het u leuk om deze belangrijke schakel te worden binnen onze organisatie representatief te zijn, aarzel dan niet. Wij willen u graag in een persoonlijk gesprek meer vertellen over deze leuke (helaas) onbetaalde job!

 

Wat zijn de taken van een buitendienstmedewerker(ster)

 

Wilt u ons meehelpen op evenementen?
Wij willen gaan proberen markten georganiseerde hondendagen etc te gaan bezoeken.. Dit is namelijk één van onze manieren om het leed wat de honden wordt aangedaan in de publiciteit te brengen. Wij proberen vanuit onze stand donateurs te werven, artikelen te verkopen en folders uit te delen. Ook hiervoor hebben we hulp nodig.
Lijkt het U leuk om ook eens tijdens een beurs of markt te helpen, neem dan contact met ons op. U hoeft geen ervaring te hebben maar het alleen maar leuk te vinden. U staat nooit alleen in een stand, er zijn altijd minstens twee personen aanwezig. Soms staan we buiten, soms binnen. De ene keer een hele dag, de andere keer alleen een middag of avond, soms meerdere dagen achtereen.
Dit is elke keer weer anders. Het ook nog eens heel gezellig en we doen het voor de dieren die onze hulp hard nodig hebben, kortom een geweldig doel!!

U hoeft niet elke dag te staan, we delen de dagen en tijden in, naar gelang iedereen kan. Kom helpen, we hebben Uw hulp hard nodig!

 

Wat zijn de taken van een hostess:

 

Een hostes is aanwezig op het vliegveld waar de hond(en) aankomen. Zij/hij vangt de hond(en) en de adoptanten op en begeleid de hond(en) en de nieuwe adoptant(en).

Er moet gezorgd worden dat de adoptant(en) keurig het desbetreffende paspoort krijgen en alle verdere dingen die bij de hond(en) hoort.

Een verantwoordelijke taak dus.