Turo en Valle

Geadopteerd 1-12-2016

Update 1-december 2016.. Turo en Valle zijn geadopteerd!!

SPOED!! 

We zoeken met spoed adoptie voor TURO en VALLE. Twee schatten van Kleine Podenco's die na 2 jaar adoptie terug komen! Het zijn broer en zus die absoluut NIET zonder elkaar kunnen! Ze worden dan ook UITSLUITEND SAMEN geplaatst!!

 

Update 5-11-2016...Turo en Valle zijn in een liefdevol opvanggezin in Nederland, waar ze veblijven tot adoptie! 

Turo is een reutje en  Valley is zijn zusje.

GEBOORTE: 01/01/10 (Geschat)
cm: ca. 40 en 45 cm hoog Ze zijn veel en veel kleiner dan op de foto's en video's. We hebben ze in werkelijkheid gezien. Op 1 van de foto's wijs ik aan waar mijn knie zit en zie hoever Valle daaronder zit!!

Turo is het meest zelfverzekerd en aanhankelijk. Wanneer je bij hem bent wordt hij gek van vreugde, springen en wrijft met zijn lijf constant langs je benen. Hij wil alleen maar aangeraakt worden en smeekt om twee minuten genegenheid van je.
Vindt het heerlijk om te zonnebaden en dan koel te gaan liggen onder een boom.
Aan de riem lopen vindt hij nog vreemd maar is in ieder geval niet meer bang.

Valley is meer ondeugend, slim en niet zo onderdanig als haar broer. Zij houdt ervan om te knuffelen en heerlijk geaaid te worden, maar is niet opdringerig. Zij is niet zo afhankelijk van de mens als Turo maar is volledig afhankelijk van haar broer en is erg gehecht aan Turo!. Ze kunnen absoluut niet buiten elkaar.

Daarom zijn beide samen geplaatst omdat het werkelijk niet doenlijk is deze twee te scheiden.

 

Hun voorgeschiedenis...

Turo en Valley leefden in de bergen in Spanje. Ze waren erg schichtig. De rechten van dieren groep ging elke dag erheen voor iets meer dan een maand lang om hun vertrouwen te winnen en ze te voeden.
Uiteindelijk zaten ze veilig in het asiel. Nu zijn ze veilig en worden steeds aanhankelijker aan de mens. Ze zijn werkelijk buitengewoon lief.

Het heeft anderhalf jaar geduurt voor er eindelijk een thuis voor deze twee dropjes werd gevonden. Anderhalf jaar in het asiel....
Zie hier 2 video's van ze nog in het asiel.

http://www.youtube.com/watch?v=w4UCe5bRhEc&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=tasrRK9lvBc&feature=youtu.be

 

Kattentest! http://www.youtube.com/watch?v=IfOGGukNI2M&feature=youtu.be

 

Situatie zoals geweest bij adoptante voordat ze in opvang kwamen.

 

Als donderslag bij heldere hemel komen Turo en Valle terug van adoptie!

Twee jaar lang hebben we nooit 1 klacht over ze gekregen!!

En zoals zo vaak zijn beide honden nu ook weer NIET de schuldigen dat ze weg moeten!  

Turo en Valle leefden uiteindelijk minimaal ruim 6 uur per dag in een bench,...en ook 's nachts!!!?  De eigenaresse wil haar leven omgooien en daar is totaal geen ruimte meer voor Turo en Valle. Ze werkt nu en wil in haar vrije tijd bezig zijn met haar paarden en andere zaken.

Het lijkt misschien heel hard zoals ik het nu beschrijf...maar geloof me ik beschrijf het heel kort en discreet.
 

Hier de omschrijving over het karakter van de twee kleintjes......

Valle is een vrolijk actief teefje,zindelijk in huis,wil graag wel meedoen met een spelletje,al weet ze niet meer wat ze met het balletje moet doen als ze er eenmaal achterna gerent is. Ze vind het leuk om dingen te versnipperen,dus meestal word het balletje dan maar gewoon kaalgeplukt en heeft ze toch haar plezier ervan. Als ze vrolijk is als je thuis komt zoekt ze ook naar iets waar ze dan aan kan plukken,ze rent regelmatig naar de wasmand en komt dan blij en kwispelend met een sok in haar mond weer terug..neem je hem niet op tijd af,dan zal die sok er ook moeten gaan geloven.

Het is aanbevolen voor haar dan ook altijd zo`n gevlochten touw in huis te hebben,daar kan ze zich goed mee bezig houden in periodes dat ze zich zou gaan vervelen. Ze is wat schuw tegenover mensen,ze vertrouwt ze niet snel,maar als Turo jou vertrouwt volgt zij ook snel.

Ze kan met katten als de kat zelf ook honden gewent is(als het een bange kat is die weg rent is het natuurlijk fantastisch om er achteraan te gaan) Andere honden zijn ook geen probleem,ze wil er altijd vrolijk mee spelen. Ze hangt heel erg aan Turo,waar hij is..is zij ook en omgedraaid hetzelfde.

Turo is een lieve reu, in huis ook zindelijk,een dikke knuffelkont,en een heel stuk luier aangelegd dan Valle , lomp kan hij ook af en toe zijn..dingen zoals van de bank vallen of op zijn smoel gaan door een gladde vloer komen regelmatig voor. Eten is zijn grote hobby en alleen daarvoor wil hij wel eens actief worden,hij zal als eerste bij je staan zodra de bakjes gevuld worden.

Hij kan enorm genieten van aandacht en je kan dan ook echt alles met hem doen,zet hem een muts en een bril op,hij laat het toe en blijft daar ook gerust gewoon mee zitten zonder dat hij het er af wilt halen..haal je het uiteindelijk zelf er af,dan kijkt ie je vragend aan op zo`n manier van :Ben je nu al klaar met me?

Spelen daar snapt hij niet veel van, maar ik denk eerder dat hij de instelling heeft van: ppfff...daar word je toch alleen maar moe van. Af en toe speelt hij wel eens met Valle,als zij hem steeds uit blijft dagen.

Turo is heel goed met andere mensen,maar heeft weer het tegenovergestelde van Valle..hij vertrouwt niet snel andere honden en is daar erg onzeker in. Als buitenshuis een vreemde hond hem te snel benaderd om te snuffelen kan Turo wel eens of meteen vluchten,of eerst van zich afbijten en dan vluchten. Als hij de andere honden eenmaal kent zijn er geen problemen,maar zal hij ze nog altijd het liefst gewoon ontwijken. Voor katten geld hetzelfde als bij Valle. Buiten is hij een heel stuk actiever,daar kan hij wel rennen en zich moe maken.

Allebei jagen ze graag,ze zoeken sporen op van kleine dieren, af en toe eens een heel gangenstelsel van een muisje of wroelrat open graven gebeurd ook wel eens. Laat je ze los in de tuin,zul je ze daarvoor toch in de gaten moeten houden.

Ze zijn 40 en 45 cm hoog. Veel kleiner dan op de foto's lijkt. Turo is de iets donkere en iets grotere.

Wie wil/kan deze twee diertjes helpen???

Elke hond die naar Nederland komt is volledig geënt (ook Rabbiës),is gechipt, heeft een Europees paspoort, een gezondheidsverklaring, is ontwormd, heeft een antivlomiddel, is gecastreerd/gesteriliseerd (met uitzondering van een pupje die hiervoor te jong is) Elke hond krijgt de meest uitgebreide bloedtesten, in totaal 5 stuks..........De hond wordt getest op: de 3 buitenlandse ziekten.

Als EXTRA twee, wordt ook de lever-en nierfunctie getest en een test op de algehele bloedwaarden tav rode bloedlichaampjes en eiwitten.