Abril

Geplaatst 3-10-2013

Update 12-11-2013

Hierbij dan eindelijk 3 foto’s.  We hebben er veel meer maar dit zijn veel dezelfde; lekker dat ze buiten loopt.

Asja doet het echt geweldig, af en toe schrikt ze nog van een vervelend geluid, maar aan ons is ze helemaal gewend en ze houdt ons maar in de gaten.Ze is ook al vrijer naar andere mensen toe, ook naar mannen. Het eten gaat goed, ’s nachts gaat het goed in de bench. Binnenkort moet ze wel even onder het mes, omdat de dierenarts heeft aangeraden om de extra tenen aan de achterpoot weg te laten halen. Asja knabbelt daar ook af en toe op.

Wij zijn al veel met haar naar het bos geweest, wij hebben heel veel gelegenheid in de buurt waar ze lekker kan rennen en spelen met andere honden. Spelen met andere honden doet ze ook heel graag en vaak. Asja  komt geen beweging tekort en wij ook niet. Het is heerlijk ontspannen om met haar bezig te zijn.

De training voor Sociale Huishond gaat ook goed, terwijl ik pas 3 keer ben geweest, maar ze vindt het ook leuk om te doen. Ondertussen gaat ze ook al de bal achterna die wij via de werpstok gooien, nog niet heel erg fanatiek maar het begin is er.

Ik kan niet anders zeggen dat het een schat van een hond is en dat wij het ook met haar ontzettend getroffen hebben. Ze past heel goed bij ons.

Groeten,

Paul en Ria

Update:

Uit Nijmegen wil ik even laten horen hoe het met Asja (Abril) gaat.

Asja is nu 10 dagen bij ons en het gaat fantastisch, had niet beter kunnen gaan. Ze is eigenlijk heel gemakkelijk.

Het is een ontzettende lieve schat.

Ze heeft ook al heel veel vertrouwen in mij, het vertrouwen in Paul wordt ook iedere dag beter.

Asja eet goed, drinkt goed, poept en plast goed. Wij proberen haar overal bij te betrekken en zoveel mogelijk indrukken op te laten doen. Met onze kat en kleinkinderen gaat het goed, Asja wil ook overal bij zijn.

Ze kan ook heerlijk rustig in haar bench slapen. De laatste nachten slaapt ze al de hele nacht door.

Ik ben ook al met Asja naar de dierenarts geweest, gewoon om kennis te maken en ze heeft een vaccinatie tegen kennelhoest gekregen omdat wij met haar naar de hondenschool willen gaan.

Bij de dierenarts ging het ook zo goed, onze dierenarts is wel een vrouw dus dat scheelt een klein beetje. Ik denk dat als het echt nodig is om met haar naar de dierenarts te moeten gaan dat Asja dan gewoon meeloopt en het niet erg vindt.

Bij aankomst op het vliegveld in Rotterdam was ze in paniek, maar toen ze bij ons achterin de auto kon zitten was ze gelijk rustig en heeft de hele weg naar Nijmegen uit het achterraam naar buiten zitten kijken, heel rustig.

Wij beginnen a.s. zondag met Asja met de cursus voor sociale huishond. Lijkt mij erg leuk om te volgen met haar. Ik denk dat het een hond is die dat ook leuk vindt.

Het is heel leuk om te zien dat ze ons huis ook al als haar huis beschouwt en dat ze al kwispelt als ze je ziet.

Zo dat was het voor nu, dan weten jullie dat het goed gaat.

Deze lieve schoonheid is geboren november 2012. Ze is nu 48 cm hoog. Ze is verschrikkelijk lief ,met mensen, kinderen en andere honden. Ze is helemaal niet verlegen maar ook geen brutaaltje. Gewoon een heerlijk meiske...!!!

Video met de kattentest! http://www.youtube.com/watch?v=IX0HFQM6bbc&feature=youtu.be