Panchito

Geplaatst 15-11-2013

Hoi Lieverds, ff een update over Panchi ter info.. het gaat super goed met manneke.. hij begint te snappen dat dat lekkere eten in zijn bak echt steeds voor hem is.. heb hem nog iets apart vd anderen want hij eet echt heeeeeeel langzaam.. hij gromt wel als iets in de buurt komt dus om dat voorlopig ff te ontzien heb ik hem ff verder op in de kamer met bak en ik zit in de buurt te Co-ordineren dat ze hem ff met rust laten.. Ik ga steeds in de nabije toekomst zijn bak ietsjes schuiven totdat hij in de buurt is van de anderen maar dat komt wel.

Met de katten binnen gaat het nu goed.. de katten zijn nu ook rustiger dus dat gaat prima.. was wel ff wat werk maar dan heb je ook wat.

Aan de lijn moet hij nog leren.. voor dat kleine hummel trekt hij net zo hard als een enorm deense dog.. hij is zo enthousiast als hij buiten is, dus daar wat werk aan de winkel maar ook in deze ff rustig aan.. is het ergste niet en dat komt ook wel goed.

Vandaag was hij voor het eerst een poging aan' t doen om te spelen met mij.. zat op de stoel en ik heel zachtjes zijn neus ff tikken en ja hoor ging het bekkie open om te stoeien.. ik steeds zeggen "zachtjes eh Panch" en iedere keer gaf hij likjes tussendoor op me hand.. ik kan niet over uit wat in deze hond zit.. hij wil echt spelen maar je merkt dat het vreemd is voor hem dus ook hierin rustig en voorzichtig aan.

Vandaag was het ff mot met Amon de podenco reu. Wat er nou precies was???? Ze lagen beide op de bank en opeens in een hoek vd bank helemaal met elkaar in de clinch!!!!!!! Wat een bekvecht partij.. ik er na toe kei hard schelden en het was klaar.. uit elkaar gezet en genegeerd.. gekke is hij verwond niet in zijn bekvecht en Amon ook niet.. ach hopelijk dat ook gehad.. ik schrik er niet gauw van. Laat ze maar ff bekvechten, uitstel heb je niets aan.. liever nu dat iedereen zijn plaats weet. Maar ik blijf de baas niet hen!!!

S nachts zijn ze min of meer rustig nu met z'n alleen beneden.. beetje gemoper soms maar dat was hier al voordat Panch kwam dus oke.. geen probleem.

Panch is duidelijk bang om dingen te verliezen.. komt te snel bevestiging zoeken.. jammer dan de ene keer wel andere keer niet.. hij moet het zelf ook doen.. dit doe ik zo uitsluitend omdat ik weet dat hij het in zich heeft om het te kunnen trekken. Hij gromt soms als hij op de bank is en iets bij wil gaan liggen.. nou dacht het niet.. is mijn bank en ik bepaal.. dus krijgt hij een harde nee en evt tik op de neus van dat doen we hier niet.

Alles bij elkaar vind ik hem best stabiel nu.. natuurlijk nog angstig maar hij kan alles wel mentaal aan.. mentaal is hij sterk.. logisch opzicht want anders had hij het allang opgegeven in zijn ton aan de ketting.. dit is een survivor hond.. je moet wel boven op zitten want hij heeft zeker genoeg sabueso bloed in zich en dat zijn heus geen watjes wat ik hebt gelezen.. het is een schat en we zijn echt blij mee maar idd hij heeft nu veel leiding nodig en duidelijkheid.. doet me denken aan mijn mechel roedel tijd... is wel ff meer aanpakken met Panch dan een galgo maar daar zijn z andere honden voor.. mooie uitdaging met deze lieverd. Met de rest van het gezin doet Panchi het goed, zowel bij Bas als Wilco nu, al blijft Panch bang voor vreemde mannen wat niet gek is....

wordt vervolgd maar jullie weten hoe het hier gaat

fijne weekend lieffies en dikke kus xxxx Hil