Libra

Geplaatst 28-3-2014

Update 6-5-2014

Ik betrap me erop dat het laatste mailtje van mij aan jullie alweer 'n paar weken geleden is. Geen nieuws is goed nieuws, moet je maar denken. Want dat klopt in ons geval zeker!!!
Toch vond ik het wel zo leuk om toch es te mailen om jullie te laten weten hoe het gaat!

Op zich zou dit dan wel 'n heel kort mailtje worden:

"Ja, Super! Doei, groetjes!!"

Haha....
Ik wil er toch wel wat uitgebreider voor gaan zitten, hoor!
De vorige keer mailde ik over Libra's waarschuwingen naar de kleinste kindjes. Dat was echt het laatste wat ze heeft gedaan, wat ons niet zo aan stond! De oplossing was zo simpel: haar de ruimte geven om zich terug te trekken en op haar tempo te wennen aan de kleinsten. En dat heeft echt geholpen. Nu houden we haar nog echt apart als ik aan het werk ben, om haar niet te laten storen door liefdevol gepiep en geknuffel. Meestal ligt ze dan in d'r bench te slapen. Ze komt er uit als we de keuken in komen, even snuffelen en weer terug!

Vanavond kwam een moeder haar twee kindjes ophalen, Libra zat in de keuken en wij waren buiten. Moeder pakt dan altijd even de jasjes en we kletsen even. Meestal begint Libra dan te waken, ze blijft dan in de keuken staan kijken achter 't poortje en gaat vaak snel genoeg weer op d'r eigen stekkie liggen in de bench! Vanavond hebben we haar niet eens gehoord! Ik stond er van te kijken ;-)

Als er geen oppaskindjes zijn, en we zijn dus gewoon met ons eigen kinderen, dan is ze altijd bij ons. Het poortje wat in de deuropening van de keuken naar de kamer zit, is dan steeds open. Tenzij ze n keer alleen zou zijn met de kinderen, dan laten we ze nooit alleen bij  elkaar, hoe goed het ook gaat!
Ze doet 't zo super!

Ze vond het nog wel heel eng om alleen thuis te zijn, ze brak de tent haast af en wrong net zo lang tot ze over het traphekje kon springen. We hebben er zelfs nog 'n hekje boven bij gezet, zodat ze er niet meer overheen kan springen! Ze geeft nu na lang proberen toch op, en gaat dan in d'r bench liggen. Het heeft wat tijd gekost, en het is echt niet leuk om haar te zien als je gaat (we proberen 't zo min mogelijk op te laten vallen, maar ze weet 't gewoon toch dat je van plan bent om te gaan), ze blijft dan heen en weer lopen van de achterdeur en weer naar ons, in 'n zenuwachtig loopje.
Gelukkig hoeft ze maar 2x per week 'n paar uurtjes alleen te zijn, we nemen haar het liefste overal mee naar toe!!

We beseffen hoe veel geluk we met haar hebben, hoe fijn het is om haar hier te hebben. Soms betrap ik mezelf er zelfs op dat ik me afvraag waarom ik haar toch verdien! Zonder jullie hadden we waarschijnlijk 'n minder perfecte match gehad!!

Eind juni gaat Libra naar school. Ik ga samen met haar de basistraining volgen bij 'n hondenschool in de buurt. Niet perse om haar dingen te leren, ze kent alles heel snel en dat kan ik haar zelf ook wel leren, maar ik wil 'n avondje voor haar zelf hebben. Zo krijgt ze ook wat tijd speciaal voor haar en ik heb er heel veel zin in.
Ze leert zo vlug, dat het echt lol is om met haar te werken. Ik heb  me aangemeld op 'n facebookgroep waar je truckjes aan kunt leren en zien hoe anderen leuke dingen doen. Zo ben ik begonnen met de voorbeeldles van the clicker academy. Ze had het zó door!!
Liam (mijn jongste van 3,5 jaar) vond dat zo leuk, dat we 'm samen met Libra oefenen. Hij gaat voor me staan (met z'n rug tegen mijn benen) en doet het handgebaar, ik click en Liam geeft haar 'n koekje. Je ziet ze samen genieten!!!
Op naar het volgende truckje ;-)

Het is gewoon zo geweldig om haar te hebben! Ze kan zo lekker sullig kijken, heerlijk languit genieten op d'r kussen in de kamer (en dan hoor je zo'n enorme zucht, haha) of heel hard door de tuin rennen! Ze geniet zo, echt met volle teugen!!!

Jullie hadden het filmpje gezien op Facebook, wat ik voor Rosa en haar collega's had gemaakt! Mijn moeder filmt met mijn telefoon, ik heb Libra aan de lijn! Dit was de eerste keer dat ze met ons bij het water was, ze vond het heerlijk!!!
Mijn zoontjes waren er ook bij, de grootste is Kai, van 6,5 jaar, en de kleinste is dus Liam!! Helaas was Sjef er niet bij, die was druk aan het klussen aan mijn nieuwe wandelkar, waar 6 kindjes in kunnen ;-)

Groetjes,
Karin

----------------------------------

Libra is een teefje van zo’n 42 cm hoog. Mix Frans Bulldogje

Ze is geboren rond 2010.

Ze is gevonden op een autokerkhof.

 

Libra is een geweldig lief, zeer goed luisterend wat onderdanig meiske.

Loopt perfect aan de riem.

 

Libra kan verschrikkelijk goed opschieten met andere reutjes en teefjes. Ook met kinderen en mensen is zij perfect.

Werkelijk een hele lieve meid.