Yenka.

 Geadopteerd 2-3-2017

Yenka, de grote X Herder teef. Zij is terug gekomen na 2,5 jaar adoptie. Ze werd als pupje  van 3,5 maanden oud geadopteerd. Ook Yenka kan er helemaal niets aan doen. Zij is geweldig lief!

Spijtig genoeg hebben de adoptanten problemen in relationele sfeer en kan Yenka niet bij hun blijven.

Yenka gaat perfect met andere honden en katten.

Ze leeft bij het opvanggezin met 3 andere Herders, een kat en 2 kinderen.

Yenka is werkelijk verschrikkelijk lief!!

Ze is heel zindelijk, loopt keurig aan de riem. Ze luistert goed.

Ook kan ze heel makkelijk in (veilig gebied) los lopen. Wel uiteraard pas nadat ze goed gewend is aan haar nieuwe gezin.

 

Lees onderstaand de omschrijving van het opvanggezin waar Yenka nu sinds 18 november 2016 in opvang is:

 

Yenka

VENI VIDI VICI , Yenka kwam bij ons in opvang ruim een week geleden.

Yenka zag een nieuw huis, een nieuwe baas en 3 nieuwe honden.

En Yenka overwon, haar verdriet, onzekerheid en angst voor de stofzuiger, een hand die naar haar kop ging, honden en nog andere dingen in maar liefst 1 week tijd.

Zij veranderde in een zeer lieve, sociale, waakse hond die nu erg begaan is met de kinderen, kat ,3 herders waar ze nu mee aan het donder jagen is in de tuin ,goed aan de lijn loopt en zeer zindelijk is en veel bij mij komt om een aai ,knuffel of een arm om haar nek te krijgen. Daarbij wordt ik dan steevast getrakteerd op een mega slebber over mijn gezicht en brillenglazen.

Zo is Yenka wel een beetje lomp en een dag geleden stormde ze al stoeiend met Rex een half geopende kamerdeur er bijna uit met kozijn ankers en al, Bijna zei ik , de lamme goedzak kent haar eigen kracht niet.

Oorspronkelijk komt Yenka uit Spanje ( Vallirana , Barcelona vandaan ) zij heeft daar bij Rosa Castaner in het asiel gezeten, van daar uit is ze in Frankrijk gaan wonen, doordat het baasje door omstandig heden niet meer voor haar kon zorgen heeft Vida Nova haar terug gehaald en bij mijn gezin in opvang gegeven.

54 jaar heb ik herders gehad en nog heb ik ze, Yenka die ik nu korte tijd ken is tussen al mijn honden die ik heb gehad een topper, voor mij de pot met goud aan het einde van de regenboog, zij verdient het dan ook  om een erg goede baas die haar alles kan geven te krijgen , het liefst een gezin met andere honden ??, Ik weet wel dat Yenka met zeer weinig tevreden zal zijn.

Wie goed is voor haar zal 10-voudig worden terug betaald, graag wil ik evt.  adoptanten verder te woord staan door de telefoon of e-mail als er vragen zijn, ook Vida Nova helpt mee.

Weet wel dat Yenka hier niet in de weg loopt maar omdat ze erg aan ons aan het hechten is lijkt het ons beter om een gouden mandje voor haar te zoeken  want ik kan haar tot mijn grote spijt niet voor altijd houden.

Groeten Ron en Yenka.

Ps: Yenka slaapt iedere nacht op het kleine matje bij de voordeur, volgens mij kunnen inbrekers beter ons huisje voorbij gaan denk ik dan maar zo.

Yenka is in onderstaande video's de grote X Herder met de flaporen...

Video 1 bij opvanggezin in Nederland: https://www.youtube.com/watch?v=WH1EvawBXYM

Video 2 bij opvanggezin: https://www.youtube.com/watch?v=91BBj8ZtOHs

Video 3 bij opvanggezin: https://www.youtube.com/watch?v=VxpgyPzweP4&t=8s

 

Yenka haar voorgeschiedenis nog in het asiel:

Yenka is een meiske van 3,5 maanden jong.
Ze is een Duitse Herder.
Ze is verschrikkelijk lief, aanhankelijk, vrolijk, speels.
Ze is gered van de straten van Castelldefels waar
dat kleine ding liep te zwerven.

Ze is volledig ge├źnt dus klaar voor adoptie.

Wie haalt dit lieve meiske achter de tralies weg waar een
pup (trouwens niet 1 hond) niet thuis hoort maar lekker
in een warm huis vertroeteld moet worden.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=T-UN7lGZLWg