Jackie

Geplaatst 13-2-2012

Update 14-8-2012

Hierbij de beloofde Up date;
"Senor Jackie" is inmiddels een half jaar bij me en het gaat goed. Zoals jullie weten had ik in het begin moeite om hem in huis zindelijk te krijgen. Gelukkig is dat al geruime tijd verleden tijd. Hij is nu een schat van een hond, verstaat het Nederlands soms wel en soms niet. Wel wanneer hij een koekje kan krijgen, niet als hij wordt gewaarschuwd niet met zijn voorpoten op het aanrecht te gaan staan!! Hij mag graag iets wegsnaaien als hij de kans krijgt, daarin blijkt hij hardleers.
Met de kat heeft hij een haat/liefde relatie. Liefdevol als ze samenwerken om de kastdeur open te maken (waar koekjes en brokken liggen) haat als het etenstijd is en beide in afwachting zijn van hun eten. Dan wordt er wel eens geblazen door de kat en Jackie probeert de kat naar buiten te jagen. 's morgens hebben ze een "begroet ritueel" er wordt dan uitgebreid gesnuffeld en langs elkaar heen gelopen.
Met de Engelse bulterrier van dochter  gaat hij regelmatig aan de wandel. Dat blijft een mooi gezicht het is af en toe net een langzame opname, met zijn flaporen en grove poten. We kunnen wel stellen dat hij helemaal geintregeerd is.
Hij is beschermend naar mij toe en houdt er niet van  als er "vreemden" op bezoek komen, gaat dan liggen staren en mensen moeten dan van hem afblijven. Ook al ga ik wekelijks met hem naar de markt en komen er regelmatig  mensen langs. Dit is en blijft een aandachtspunt. De 2-jarige kleindochter kan hem zonder pardon opzij  duwen en dat accepteert hij en dan gaat hij rustig op zijn kussen liggen, dus daar ben ik erg blij om. Want inmiddels heb ik er nog twee kleinkinderen bijgekregen, maar we blijven allert.
Kortom, het heeft even geduurd om aan elkaar te wennen, maar hij heeft zijn plekje gevonden en ik zou hem voor geen goud meer willen missen.
 
Groetjes en een poot van Jackie,
lia habraken

Natuurlijk blijft Jackie! Het is een schat van een hond en ik zou nu al niet meer zonder hem kunnen.
Ik heb gereageerd vanwege de leeftijd die in het paspoort staat en omdat ik anders niet de keus had gemaakt voor een hond van die leeftijd (7 of 8 jaar) vanwege het verwachtingspatroon. Natuurlijk realiseer ik mij dat er met een jonge hond ook iets mis zou kunnen gaan waardoor hij niet oud mag worden.
Zal jullie op de hoogte houden van zijn voortgang, na een bad en inmiddels geregelde (nog kleine )maaltijden ziet hij er al  beter uit. Alleen de zindelijkheid is nog een probleem, poepen doet hij inmiddels wel in de tuin, hij geeft dat aan door te blaffen maar plassen doet hij nog binnen. Hoop dat hij dat ook snel leert om dit buiten te doen.
Gister heeft hij, vanwege familie omstandigheden,  een dagje moeten logeren bij mijn schoonzoon en hun hond. Dat is uitstekend gegaan ook omdat hij rustig is en vriedelijk en tolerant naar andere honden.

Groet en poot, Lia en Jackie