Branco

Geplaatst 5-2-2012

Update 26-4-2012

Branco,

 

Op een avond zat ik op het internet te surfen. Mijn grote liefde voor honden en katten kreeg al snel de overhand en voordat ik het wist zat ik naar honden te kijken... Al enige tijd wilde ik graag weer een hond, maar onze ervaring was helaas niet al te best. We hebben namelijk vier katten die nogal autistisch zijn en honden passen niet in hun belevingswereld.

Na een tijdje zag ik Branco op mijn beeldscherm verschijnen, wat een prachtig beest. Toch heb ik hem de eerste keer weer weg geklikt, maar hij bleef in mijn hoofd hangen. Toch maar even subtiel laten zien aan mijn wederhelft, die eigenlijk al had besloten om geen hond te nemen i.v.m. onze katten. Gelukkig draaide hij binnen 5 minuten als een blad aan de boom om en gingen we de volgende dag (na een lang en goed telefoongesprek met zijn opvanggezin) op bezoek. 

Ik leek wel een klein kind, ik was werkelijk zenuwachtig. 

Wij in de auto richting Branco. We moesten even zoeken naar het juiste adres, maar die was al snel gevonden toen we het grote monster voor het raam zagen staan. We belden aan en ik wilde eerst netjes de mensen begroeten, maar Branco liep regelrecht op mij af en ging stijf tegen me aan staan. Ik was verkocht. 

Na een lang en gezellig bezoek mochten we hem gelukkig mee naar huis. De hele avond heb ik bij hem gelegen en maar knuffelen. We waren gelijk onafscheidelijk, Branco is echt mijn hond. 

Branco is inmiddels drie maanden bij ons en echt mijn maatje. Hij wordt steeds assertiever en dat is mooi om te zien. Hij begint soms zelfs ondeugend te worden. Hij pakt bijvoorbeeld weleens een joggingbroek, maar die legt hij gewoon op zijn plek neer. Ook snoept hij van het kattenvoer als hij de kans krijgt. Verder heeft hij  wel eens op iets zitten kauwen wat niet van hem is, maar van mijn vriend .... Nooit iets van mij, hihi ;) 

Ook gaat het zeer goed met onze katten, gelukkig maar. 

Onze tuin kijkt uit op de weilanden, we wonen vlakbij een groot natuurgebied en een bosrand. Kortom, hij wist niet wat hij mee maakte in het begin. Vooral de eerste twee weken bleef hij zowat op je hielen lopen. De schat. Nu gaat hij er lekker op uit om de boel te onderzoeken. Hij luistert echter geweldig en we hebben hem altijd los. Ik zeg altijd 'Die riem is voor de sier'. De hele buurt is dol op hem, zelfs de mensen die normaal gesproken zeer bang zijn voor honden, durven deze grote beer te knuffelen. De kinderen hangen hem in de nek (die denken dat het een grote pony is) en de hele dierenpoli is dol op hem. Onze dierenarts verbaast zich over het feit dat Branco zo'n lieve en evenwichtige hond is, gelet op zijn verleden. Ook kan hij leuk spelen met een aantal andere honden in de buurt. Je kunt echter aan Branco zien dat hij spelen niet gewend is, want het gaat zeer onhandig. Heel aandoenlijk. 

Inmiddels hebben we hem ook meegenomen naar Texel en daar ging hij helemaal los, wat heeft hij genoten!! Hopelijk binnenkort naar Schier. Daarnaast neem ik hem ook wel eens mee naar mijn cliĆ«nten (zij hebben een verstandelijke beperking) en dat is echt prachtig om te zien. Alsof hij het aanvoelt, hij gaat gewoon op zijn rug liggen! 

 

We zijn blij dat we hem een goed tehuis mogen bieden en we houden ontzettend veel van hem. Hij gaat dan ook nooit meer bij ons weg. Het had zo moeten zijn dat we elkaar gevonden hebben. 

 

Groetjes,

Merijn en Britt

Update 22-3-2012

Wij zijn nog steeds smoorverliefd op onze grote kanjer. Het is en blijft zo'n lieverd en ben overdreven gehecht aan het beestje. Eindeloos knuffelen en lekker wandelen is zeer rustgevend. Hij wordt steeds meer assertief, dat is mooi om te zien en een teken dat hij zich nu helemaal vertrouwd voelt. Uiteraard nog steeds een enorme will to please. 
Het is ook net een pup, hij komt helemaal los en gedraagt zich echt als een jonge hond. 

Wat trouwens ook heel schattig is, is dat hij altijd strak tegen je aan komt te staan / kopjes geeft als het ware en soms ook nog een poot.  Oja, we zijn wel even naar Texel geweest. Wat vond ie dat toch prachtig!! Hij was helemaal  gek op de zee, het strand en het bos. Hij wipt nu ook zo de auto in ;) 

 

Nou, ik ga nog steeds een mooi stukje schrijven voor jullie site hoor!! Komt nog