Jazz (Wordt gesponsord door Aldert en Thea Mak!)

Jazz, een knul, geboren 2010, 59 cm.

Een Setter Retriever mix denken ze.

 

Jazz werd door familie naar het asiel gebracht. Zijn baasje is overleden en zijn vrouwtje is zo drpressief dat ze Jazz niet meer wilde hebben. Zijn baasje verzorgde hem altijd en zijn vrouw niet.

 

De eerste 2 weken was Jazz verschrikkelijk gestressed, heel triest.

Hij is veel te dik dus waren ze bang in Spanje dat hem wat mankeerde. Ze zijn direct met hem naar de dierenkliniek gegaan waar hij helemaal onderzocht is ook met alle bloedonderzoeken erop en eraan. Alle uitslagen zijn perfect…ook de uitslag van de tyroid testen.

 

Nu leeft Jazz alleen in een kooi. Het is nog te stressvol voor hem dat hij in een kooi met andere honden leeft. Hij moet eerst tot rust komen. Hij is ook erg depressief!

Ze denken wel dat hij goed zal gaan met andere honden. Ze gaan dat binnenkort testen.

 

Jazz is heel erg lief en vriendelijk naar mensen. Hij is onderdanig, actief voor zijn leeftijd en vindt het heerlijk om te wandelen.

 

Wie gaat er voor deze oudere heer die zoveel pech heeft??

 

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=6M8H8Jo_Td0&feature=youtu.be

 

Elke hond die naar Nederland komt is volledig geënt (ook Rabbiës),is gechipt, heeft een Europees paspoort, een gezondheidsverklaring, is ontwormd, heeft een antivlomiddel, is gecastreerd/gesteriliseerd (met uitzondering van een pupje die hiervoor te jong is)

 

Elke hond krijgt de meest uitgebreide bloedtesten, in totaal 5 stuks.

De hond wordt getest op: de 3 buitenlandse ziekten.

Als EXTRA twee, wordt ook de lever-en nierfunctie getest en een test op de algehele bloedwaarden tav rode bloedlichaampjes en eiwitten.