!cid_00b3a77e-1dbf-43c1-ae0b-eb84ef3e9c6b@lan

Zaïre

Geplaatst 8-1-2012

Update 23-8-2012

Hoi Joke,

even nieuws over Zaire. Het gaat prima met haar. 3 maanden geleden was ze voor het eerst loops en gisteren is ze gesteriliseerd. Ik heb meteen de wolfsklauwen, aan beide achterpoten, weggehaald want die waren te groot. Ik was bang dat ze ergens in zou blijven haken en dan de boel open zou scheuren.
De OK is prima gegaan. Ze had een mooie baarmoeder en ze ging zowel goed in als uit de narcose. Gisteren heeft ze veel geslapen en vandaag loopt ze weer op, met kap! Madame is razend snel en ze kan niet van de wond afblijven. Even doorbijten, ze moet die kap 10 dagen op.
Verder heeft ze de basiscursus gehoorzaamheid A & B inmiddels beide met uitmuntend afgesloten. September ga ik met haar naar de C cursus. Het is één groot feest met haar.
Hoe is het bij jullie? Lopen de adopties goed? Ik hoop het van harte.

Tot horens.

Hartelijke groet,

Ellen Barentz

 

8-1-2012

 

Hoi Joke,

Alles is goed gegaan. Ze is doodsbang maar niet timide. Ze loopt vrij rond om de boel te verkennen. De ontmoeting met mijn teckel Garp en poes Lookie ging perfect. Ik zat lekker naast haar terwijl zij zat te bikken. Ik en Bob zijn kei blij met haar. Ze ziet er prachtig uit en ik denk dat ze binnen een paar dagen al een stuk relaxter is. Nu ligt ze languit onder de bank aan onze voeten. Ze weet ook al dat de mega grote bench voor haar is. Die staat nu in de kamer en vannacht sleuren we die mee naar de slaapkamer zodat ze ons aldoor kan zien. Overdag gaat die bench natuurlijk niet dicht maar 's nachts lijkt het me beter van wel. We gaan om de 3 uur met haar uit om haar te laten merken dat het buiten oké is en om binnen ongelukken te voorkomen, voorlopig ook maar even 's nachts.

Ik zal snel foto's maken zodat jullie het met eigen ogen kunnen zien waar ze is en hoe zij zich ontwikkelt. Voorlopig zal het wel met de staart naar beneden zijn, heel erg naar beneden, maar ze krijgt alle tijd van ons. Die hebben we en nemen we.

We spreken nog.

 

10-1-2012

Ja het gaat zeker goed. De hele nacht heeft ze geslapen en om 06.00 begon ze te piepen. Ben met haar uitgegaan en ze plast dan toch wel vrij snel. Ik weer naar binnen. Net iets te vroeg want er kwam binnen nog een drol achteraan. Geen probleem.

Ik ben nu overdag ook bezig met bench training en ze vindt het best. We gaan veel naar buiten en ze huppelt als een dolle rond. Daagt Garp regelmatig uit. Hij moet nog wel even wennen aan al dat dolle gedoe en bromt soms flink, zij daarentegen trekt zich daar geen moer van aan en huppelt gewoon weer weg om vervolgens weer doldriest langs te komen. Ze loopt vrijwel de hele tijd met de staart omhoog. Als wij stil gaan staan zie je haar wat onzeker worden en zakt de staart. Als ik haar roep komt ze meteen. Ze heeft al goed in de gaten dat luisteren een lekker hapje oplevert. Ik heb van die kleine stukjes gedroogde eend in mijn zak en dat weet ze als geen ander. Het zijn piepkleine stukjes maar ze vindt het zeker de moeite waard om voor te komen. Ik denk dat verdere training over een paar weken geen problemen op gaat leveren. Ze is slim en leergierig en voor de duvel niet bang. Slechts wat onzeker maar ik denk dat dat over een paar dagen al weg is.

Ik denk dat ze vrij snel loops gaat worden want de boel zwelt al aardig op. Dan drie maanden later zal ik haar steriliseren.
Ze doet het goed en ontwikkelt zich razendsnel in een onbelaste pup die heerlijk kan rondrennen en spelen. Ook de paarden daagt ze uit. Die zijn honden gewend en vinden het allemaal best. Ze doen het hoofd omlaag om haar eens goed te bekijken.

Ze heeft al kraamvisite gehad van een heleboel honden en daar reageert ze ook heel blij op.

Het eten gaat goed. Ik voer haar in de bench en het is een groot feest om te zien dat ze er zo van geniet.

Het is duidelijk, weer een hond gered.

 

Ellen

 

Update:

Hier gaat alles prima. Of ze gebracht heeft wat ik graag wilde? Meer dan dat. Ze doet het fantastisch. Ze was vrij snel zindelijk, luistert ontzettend goed en kan waanzinnig goed ontspannen. Ze heeft maar een paar dagen onder de bank gelegen maar dat is verleden tijd. Ze speelt als een dolle met Garp en de herdershond van mijn vriendin. Nieuwe dingen vindt ze nog spannend maar het is geen bange poepert, uiteindelijk gaat ze overal op af.

 

Op de hondenschool zijn ze helemaal weg van haar. Ze vinden haar mooi, lief, slim en snel lerend. Je begrijpt dat ik sta te stralen als ze dat allemaal zeggen en ik laat het me uitgebreid aanleunen al die positieve opmerkingen. Ik kan uren met haar bezig zijn en/of naar haar kijken. Ze laat het zich allemaal welgevallen.

Ze begint zich ook duidelijker vrijer te voelen. Bijvoorbeeld met het wandelen neemt ze steeds meer afstand. Ook zie je dan kleine puberteitstrekjes boven komen want soms heeft ze peterselie in haar oren en luistert dan niet meteen. Het is allemaal binnen de perken dus het is geen probleem. We oefenen veel met gehoorzaamheidsopdrachten en zolang ze het zo blijft doen hoor je ons niet klagen.

Ze is al kilo's aangekomen en de spieren worden nu heel goed zichtbaar. Het is een krachtige hond, kan grommen als de beste, maar is zachtaardig en heel speels van karakter. Dus nee....een kleine meid is het niet meer, vooral leuk en een aanwinst voor onze veestapel.

 

Wat betreft je bezoek......natuurlijk heel vervelend voor jullie om met een kapotte auto te zitten maar......Zaïre gaat nergens heen dus de komende twintig jaar kun je haar met regelmaat bezoeken. Je bent en blijft welkom.

 

Zag op de site dat jullie al aardig wat honden hebben kunnen plaatsen. Ontzettend fijn. Hoop dat die lijn zich voortzet.

 

Nou madame wil met de bal spelen dus ik moet even aantreden. De slavendrijver.