Bezoek asiel 2015

Bezoek aan asiel Vallirana 11-9-2015

 

Een klein verslag van het bezoek aan Rosa haar asiel in Vallirana Spanje.

Het weer was erg warm...dat was wel erg lekker. We hebben genoten om na zo'n lange tijd fijn bij te kunnen praten en heel fijn om elkaar weer te zien. Een warm bad van vertrouwen en vriendschap.

Maar.....wat viel het asiel ons tegen. We zijn echt zo geschrokken en aangedaan.
Het asiel zit over-over-over vol. Er komen elke dag honden binnen die ze moeten zoeken in de bergen zwervend op straat of gevonden door de politie. Ze kunnen/mogen/willen niet weigeren.

Honden zitten tot in de kleinste hokjes (ook binnen in het oude vervallen gebouwtje) gepropt. Eigenlijk kan Rosa maar 120 honden "normaal" herbergen....nu zitten er meer dan 190.

Dan nog de katten....rond de 40 kittens en nog rond de 20 volwassen katten....
Dat alles op 3 verzorgers en gelukkig in het weekend wat vrijwilligers. Het is zo intens triest om te zien. In één weekend kwamen er maar liefst 7 honden bij waarvan we met 3 direct naar de dierenarts moesten.

Honden die 24/7 in hele kleine donkere hokken zitten...niets anders zien dan blinde houten/betonnen muren en wachten tot ze 5 minuten even eruit mogen. Ook honden in wat ruimere ruimtes maar buiten opengesteld aan alle weersinvloeden...giga hitte...enorme regen en onweersbuien, kou en ellende.

Van Rosa krijgen we altijd mooie foto's van de honden. Sjaaltje om...gezond naast een pracht van een bloeiende struik....maar voor  dat de honden er zo goed uitzien en gezond zijn gaat er heel wat aan vooraf. Ziekte, verzorging, ernstige verwondingen, getraumatiseerd, uitgehongerd....

Achter de schermen speelt zich diepe zorg, bergen werk en zorgen af. Rosa en haar medewerkers zijn doodmoe en afgemat, maar hun liefde voor dieren laat hun maar doorgaan en doorgaan...zonder klagen en voor elk dier een knuffel en begrip en super (medische) verzorging. Geen magere hond te zien.

Vaak worden ook 's nachts gebeld door politie en lopen dan in bergen en bossen te zoeken naar een dier wat in nood is...
Financieel is het zo enorm zwaar en stapelen de rekeningen zich op...en toch vechten ze door....

Ik zet hier 2 films neer. Op de een is te zien hoe een deel van de dieren hun medicijnen krijgen in lekkere stukjes kaas en hun injecties. Let op de ruimtes waar sommige in zitten!!!!

De tweede film is weer een ander deel te zien...waar een Dobermann die ziek is net even buiten heeft gelopen en dan toch weer, na verzorging en injecties zijn KLEINE hok in moet...daar zie vele honden in de kleinere hokken.....waar ze 24/7 inzitten.

We zijn weer diep geraakt en knap aangeslagen. We kunnen niets anders...dan enorm RESPECT hebben voor Rosa en haar team.
Ze hebben alle hulp nodig die maar denkbaar is......!!!

Klik hieronder op de link van de films....

 

Video 1: Het geven van medicatie en injecties.... https://www.youtube.com/watch?v=FK73UzgZGTs 

Video 2: Een zieke Dobermann, heeft buiten gelopen en moet daarna toch weer zijn kleine hok in.  https://www.youtube.com/watch?v=Gi9CSeIMzc4