• Beschrijving

Mapache, hele jonge reu, Belgische herder/ Mechelse herder, geboren 06/2023

Mapache, reu, Belgische herder Mechelse herder, geboren 06/2023, volledig gevaccineerd maar nog steeds niet gecastreerd. Hij is klaar voor een gezin

Mensen vonden Mapache tussen enkele struiken in het bos toen ze hun hond aan het uitlaten waren. Ze pakten hem op en brachten hem naar de politie.

Mapache zat vol met vlooien en teken, hij had ook een gezwollen buik door de wormen... Ze brachten hem naar de dierenarts en hij had bloedarmoede door de vlooien. Ze hebben hem ontwormd en met vitaminen en goede voeding herstelde hij heel goed.

Mapache had mensen die geïnteresseerd waren in hem en ze deden de bloedtest. Spijtig genoeg gaf dat aan dat hij leishmania positief was, gelukkig zeer lage titer ... De dierenarts denkt dat het misschien van zijn moeder kwam.

Rosa’s dierenarts raadde aan om hem te behandelen met glucantime-injecties en allopurinol. Na het beëindigen van de behandeling hebben ze een leishmania PCR gedaan en deze heeft negatief gegeven. De leishmania is volledig onder controle, Mapache hoeft alleen nog maar 1 pilletje allopurinol te nemen... maar de belangstellenden waren volledig verdwenen....

Mapache is super sociaal met honden. Hij is erg aardig en vriendelijk met mensen, actief, erg slim en intelligent, gehoorzaam. Hij wil/moet leren en zal wat training en werk nodig hebben. Hij vindt het heerlijk om te spelen en te rennen zoals een normale pup en hij leert aan de lijn te lopen... Hij is de wereld aan het ontdekken.

Video 's:

https://youtu.be/o2B1Af2Pkt8?si=IgHdJ1incCa_1kA0

https://youtu.be/TzIwJvN824g?si=PXPD85R0_Pc9ioVI

----------------------------------------------------------------------------------------

Elke hond die naar Nederland komt is:

Volledig geënt (ook Rabbiës)
Gechipt
Heeft een Europees paspoort
Heeft een gezondheidsverklaring
Ontwormd
Heeft een anti vlomiddel
Gecastreerd/gesteriliseerd (met uitzondering van een pupje als deze te jong is)

Elke hond krijgt de meest uitgebreide bloedtesten, in totaal 7 stuks.
De hond wordt getest op:
De 3 buitenlandse ziekten
Als EXTRA twee, worden ook lever-en nierfunctie getest
Test op de algehele bloedwaarden. (Hematologie)
Test op Reckettsia