• Beschrijving

Lirio is geplaatst geweest en komt (ZONDER ZIJN SCHULD) TERUG IN ADOPOTIE. DE knul met de eeuwige glimlach...

Helaas komt na een jaar Lirio opnieuw ter adoptie..

De familie heeft nog een oud dametje en die accepteert Lirio nog steeds niet, vindt hem veel te druk en voelt zich dus niet happy met Lirio om zich heen.. Vandaar dat ze hebben besloten, na lang denken, om dan toch Lirio te herplaatsen..

Hieronder staat de beschrijving van Lirio, geschreven door de familie.. Het is echt een blij ei, die alles en iedereen leuk vindt!!

Mocht je interesse hebben neem dan contact met ons, Vida Nova, op…

---------------------------------------------------------------

Wij zijn op zoek naar een nieuw huisje voor onze Li. Een knappe en energieke labrador kruising van 5 jaar oud. Li is in juni 2021 bij ons komen wonen toen wij hem vanuit een asiel in Spanje hadden geadopteerd.

Li kent de basiscommando’s en is gewend om met de clicker te trainen. Dit vindt hij zelfs erg leuk om te doen! We hebben het afgelopen jaar met hem vooral veel buiten getraind omdat hij de neiging heeft aan de lijn te trekken en te blaffen als hij andere honden ziet. Want daar wilt hij dan gewoon meteen naartoe racen om met ze te spelen. Niet elke hond zit daarop te wachten en wij ook niet omdat hij sterk is. Met een training zijn we dit gedrag gaan ombuigen naar een beter beheerst gedrag. En met succes want Li negeert de meeste honden en is een stuk rustiger geworden aan de lijn. Omdat we nog niet zo ver zijn dat hij los kan lopen zoeken we iemand die verder met hem wilt trainen en begrijpt dat hij die training nodig heeft.

Thuis is Li een enorme knuffelaar en wilt het liefst op schoot liggen. Hij is gek op kinderen en mensen en is gewend aan bezoek. Ga je thuis druk doen, dan doet hij daar graag aan mee. Geef je hem een bot, dan zal hij die willen begraven in de tuin. Mag hij niet op de bank, dan zal hij dat stiekem toch doen als je niet kijkt en zichzelf verraden als je de kamer binnen komt. Hij zou niet bij katten geplaatst kunnen worden, daar wilt hij buiten maar al te graag achteraanrennen.

Hij kan rustig een paar uur alleen thuisblijven en in de auto rijden gaat goed, al is dat iets wat hij nog wel spannend vindt. Li houdt van touw trekken en heel veel rennen! Hij heeft een hoge energie dus hij zoekt echt iemand die met hem flinke wandelingen wilt maken. Apporteren vindt hij ook helemaal het einde. Daarbij rent hij graag naast de fiets.

Waar Li fan van is:

• Rennen

• Andere honden

• Touwtrekken en apporteren

• Knuffelen

Waar Li geen fan van is:

• Katten

• Korte wandelingen

• Regen en in bad gaan

Video: https://www.youtube.com/watch?v=X742lXhuiho&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=MsHgBQpbMWY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=C08HtMpcP0o&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=S0AUiyOgAzc&feature=youtu.be

 

Elke hond die naar Nederland komt is:

Volledig geënt (ook Rabbiës)
Gechipt
Heeft een Europees paspoort
Heeft een gezondheidsverklaring
Ontwormd
Heeft een anti vlomiddel
Gecastreerd/gesteriliseerd (met uitzondering van een pupje als deze te jong is)

Elke hond krijgt de meest uitgebreide bloedtesten, in totaal 7 stuks.
De hond wordt getest op:
De 3 buitenlandse ziekten
Als EXTRA twee, worden ook lever-en nierfunctie getest
Test op de algehele bloedwaarden. (Hematologie)
Test op Reckettsia