• Beschrijving

Crosta, teefje, Spaanse waterhond, geboren 06/2018, 42 cm, gecastreerd en volledig ingeënt

Crosto, reu, Spaanse waterhond, geboren 06/2018, gecastreerd en volledig ingeënt

Dit schrijft Rosa over de enorm trieste situatie hoe ze deze 2 lieverds met politie hebben gered en het verdere verloop.

SAMEN MET NOG ANDERE DIEREN, GERED UIT ERBARMELIJKE OMSTANDIGHEDEN.

LEES HET GRUWELIJKE VERHAAL VAN ROSA ALSJEBLIEFT OVER DE REDDING VAN DEZE 2 SCHATTEN....

ROSA:

We willen dolgraag dat broer en zus samen worden geadopteerd ...

Ze kwamen in het asiel nadat ze in beslag genomen waren door de politie.

Op een dag, heel laat in de nacht, belde de politie ons, ze hadden een man gearresteerd die een dode hond droeg om hem in de rivier te gooien. Hij was een oudere man die mentaal niet in orde was. De politie ging met hem mee naar zijn huis en belde ons ... en wat we daar aantroffen was vreselijk ...!!!

De man had het diogenes-syndroom, alles zat vol vuil, ratten, dode honden, overal hondenbotten ... onvoorstelbaar.

Samen met de politie hebben we de tuin doorzocht (de man stond ons niet toe het huis binnen te gaan) en die nacht hebben we dieren gered:

 6 ganzen in zeer zeer slechte staat, 1 gewonde waterschildpad die in een groot blik olijven olie leefde, 1 hond die vastgebonden onder een ladder leefde, helemaal bedekt met auto olie, 1 Mastina die in een kooi leefde die zo klein was dat ze haar hoofd niet kon optillen, omgeven door aarde en vuil. Samen met de ganzen!

Toen we weggingen hoorden we iets en kijkend met de zaklampen vonden we twee honden, vastgebonden aan het tuinhek met een ketting van 40 cm en 2 meter uit elkaar, het waren Crosta en Crosto.

De honden konden bijna niet eens gaan liggen, ze hadden geen water of voer, ze hadden niet eens lege bakken bij zich staan ... ze waren in zo'n slechte staat dat we de kettingen aan het hek moesten doorknippen omdat we de kettingen om hun nek door de enorme dikke vervilte vacht niet konden vinden. (zie foto's van Crosta en Crosto bij aankomst). Alles is gered behalve de dode hond die de man in de rivier zou gooien ...

We hebben de ganzen in een draagtas gedaan en de schildpad ging naar de dierenarts omdat ze een kapotte schild had, ze werd enkele dagen opgenomen en daarna hebben we haar in een hondenbad bij het asiel gestopt.

In de ochtend hebben we contact opgenomen met een opvangcentrum en een paar dagen later verwelkomden ze de ganzen en ook eindelijk vonden we een plek voor de schildpad.

Diezelfde avond gingen we met de honden naar de dierenarts ... daar konden ze de halskettingen doorknippen en een check-up doen, bloed afnemen etc, ... de foto's spreken voor zich. Op dezelfde ochtend is 1 van onze vrijwilligers uren bezig geweest om ze eindelijk van hun vreselijke vuile, enorme, totaal vervilte vacht te ontdoen. (zie foto's ..)

Omdat ze in beslag zijn genomen, hebben we ze om juridische redenen lange tijd niet ter adoptie kunnen aanbieden ... maar nu doen we dat en willen we proberen ze samen te laten adopteren ...

Crosta en Crosto zijn perfect met andere honden, ze gaan prima met andere mannetjes en vrouwtjes Ze zijn zo enorm sociaal, dat ze elke dag vrij op de patio met andere honden van alle groottes lopen te spelen....

Ze zijn super lief en vriendelijk met mensen, heel lief zelfs, ze zijn altijd blij, grappig.

Ze lopen ook perfect aan de lijn ...

Liefs Rosa

Video Crosta 1): https://www.youtube.com/watch?v=nxGTv8YbHfo

Video Crosta 2) https://www.youtube.com/watch?v=WEg8o2d2fEU

Video Crosto 1) https://www.youtube.com/watch?v=qVNC_SAsF0A

Video Crosto 2) https://www.youtube.com/watch?v=Jw46boDFM9Y

Elke hond die naar Nederland komt is:

Volledig geënt (ook Rabbiës)
Gechipt
Heeft een Europees paspoort
Heeft een gezondheidsverklaring
Ontwormd
Heeft een anti vlomiddel
Gecastreerd/gesteriliseerd (met uitzondering van een pupje als deze te jong is)

Elke hond krijgt de meest uitgebreide bloedtesten, in totaal 7 stuks.
De hond wordt getest op:
De 3 buitenlandse ziekten
Als EXTRA twee, worden ook lever-en nierfunctie getest
Test op de algehele bloedwaarden. (Hematologie)
Test op Reckettsia